Vandaag open van 09:00 - 18:00
7 dagen per week geopend
Gratis af te halen in onze winkels

Larven lieveheersbeestjes

30,95

Uitverkocht

Beschrijving

Larven lieveheersbeestjes tegen bladluizen
Let op! De larven van de lieveheersbeestjes tegen luizen zijn leverbaar van april tot en met september. De larven lieveheersbeestjes worden alleen op maandag, dinsdag en woensdag voor 10:00 uur verzonden.

Toepassing: Blad toepassing, Plant toepassing
Toepassingswijze: Blad toepassing, Plant toepassing
Toepassingsperiode: mei, juni, juli, augustus, april, september
Toepassingsgebied(en): Siertuin, Moestuin, Fruitbomen
Inhoud: 100 stuks

Dosering: De optimale dosering van de larven is 1 à 2 larven per bladluizenkolonie. Een kolonie is een groep van zo’n 10 tot 20 bladluizen. Zie voor een precieze omschrijving in de tekst hieronder.

De natuur doet het werk
Kringloop Een bladluis zorgt voor vervormde bladeren en verminderde groei van planten. De larven van lieveheersbeestjes (adalia) eten gelukkig honderden bladluizen. Na twee tot drie weken verpoppen ze en een paar dagen later doen de lieveheersbeestjes zich te goed aan de bladluisplaag en zorgen ze voor nieuwe eitjes en dus larven. Met een paar larven ben je dus gemakkelijk, natuurlijk en blijvend van bladluizen af.

Houdbaarheid
De larven hou je 2 dagen goed in de koelkast in het onderste gedeelte van de koelkast (groentebak).

Dosering adalia
• Aantal in te zetten larven per plant of boom
• Bloeiende planten > 3 – 5 larven per bloeiende tak
• Sierheesters > 1 – 2 larven per bladluizenkolonie
• Moestuin (sla, aardbei, …) > 1 – 5 larven per plant
• Laagstam fruitbomen > 10 – 20 larven per boom of 1 à 2 larven per bladluiskolonie
• Bomen > 100 larven per boom (stam diameter tot ca. 30 cm)
• Grote bomen > 300 larven per boom (stam diameter van ca. 30 cm tot ca. 100 cm)

Gebruiksaanwijzing
De verpakking bevat de larven van de lieveheersbeestjes en papieren zakjes om de larven in de buurt van de bladluiskolonie mee op te hangen. Plaats een aantal larven met een beetje substraat in een papierenzakje en hang deze in de buurt van de bladluizenkolonie. Herhaal dit met de overgebleven zakjes totdat het doosje leeg is. Voor het beste resultaat • Plant in je tuin een verscheidenheid aan bloeiende planten en creëer nest- en schuilplaatsen voor andere natuurlijke vijanden. Gezamenlijk houden deze natuurlijke vijanden een bladluizen plaag onder controle.
• Vergeet niet om ook om mieren rondom de bladluizenkolonie te bestrijden. De mieren beschermen de bladluizen tegen lieveheersbeestjes in ruil voor honingdauw. Zonder mieren kunnen de lieveheersbeestjes dus ongehinderd hun taak uitvoeren.

Gebruiksaanwijzing
1. Zet de larven zo snel mogelijk na ontvangst uit op de plant. Doe dit bij voorkeur in de avond zodat de larven ’s nachts rustig kunnen wennen aan hun nieuwe thuis. 2. Zet de larven niet uit wanneer er zware regen, wind of vorst wordt voorspeld.
3. Plaats een aantal larven met een beetje substraat in een papierenzakje en hang deze in de buurt van de bladluizenkolonie. Herhaal dit met de overgebleven zakjes totdat het doosje leeg is.

Bron: ECOstyle

Extra informatie

Merk

Inhoud

Order code

Shopserver ID

Stock Heiloo

Margin Haarlem

Margin Heiloo