Vandaag open van 09:00 - 18:00
7 dagen per week geopend
Gratis af te halen in onze winkels

Is uw tuin winterklaar?

Doe de winterklaar test

Wij hebben een heerlijke zomer gehad en dus veelal in de tuin geleefd. Nu het weer kouder is en het vaker regent zullen wij meer en meer binnen gaan vertoeven. Zelf de kou en regen vermijden is natuurlijk logisch maar heeft u al aan uw tuin gedacht? Met andere woorden: Is uw tuin klaar voor de winter?
Doe de test en beantwoord de volgende stellingen:

Vraag 1
Ik heb mijn tuinslang helemaal laten leeglopen en opgeborgen en ook mijn waterpomp voor de vijver/fontein is uitgezet.
Ja: winterklaar
Nee: nog niet winterklaar

Vraag 2
Mijn vorstgevoelige planten in de tuin zijn goed afgedekt tegen de kou of naar binnen gehaald.
Ja: winterklaar
Nee: nog niet winterklaar

Vraag 3
Mijn tuinmeubelen zijn schoongemaakt en onderhouden en vervolgens opgeborgen en/of goed afgedekt.
Ja: winterklaar
Nee: nog niet winterklaar

Vraag 4
Ik heb de voorjaarsbollen in de grond gedaan om straks van de prachtige voorjaarsbloeiers te genieten.
Ja: winterklaar
Nee: nog niet winterklaar

Vraag 5
Ik heb de verlichting in de tuin gecontroleerd en waar nodig wat extra verlichting opgehangen om zo van binnen van mijn tuin te genieten.
Ja: winterklaar
Nee: nog niet winterklaar

Vraag 6
Staan de heide, gaultheria, violen  en andere echte najaars en winterbloeiers op een vanuit het huis zichtbaar plekje in de tuin?
Ja: winterklaar
Nee: nog niet winterklaar

Vraag 7
De fruitbomen, klimop en groenblijvende hagen heb ik gesnoeid.
Ja: winterklaar
Nee: nog niet winterklaar

 

Meer dan 4x Ja?
Uw tuin is helemaal klaar voor de winter! Uw tuin gaat goed voorbereid de winter in. Met een vuurkorf of heater in de tuin zijn er nog momenten waarmee het in de tuin prima vertoeven is. Geniet van de pracht die uw tuin in het najaar geeft met al zijn najaarsbloeiers. Denkt u ook aan de diertjes buiten? De vogels kunnen in de winter uw hulp goed gebruiken. Strooi af en toe wat vogelvoer en deze vriendjes komen zeker bij u langs.

3 of 4x ja?
Uw tuin is bijna klaar voor de winter. De laatste kleine klusjes kunnen van het voorjaar net het verschil maken. Door de tuin nog even te bemesten met najaars AZ en sommige planten te snoeien zullen de planten volgend jaar nog mooier worden. Ook is het nu de tijd om de voorjaarsbollen de grond in de doen.

Minder dan 3x ja?
Wacht niet te lang. Als het zonnetje weer even schijnt en het niet al te koud is ga dan een dagje in de tuin aan de slag. Het lijkt misschien veel werk maar, als u zich even inzet zal het allemaal best meevallen. Haal de gevallen bladeren van het gazon, bescherm de vorstgevoelige planten en doe het nodige onderhoud aan uw tuinmeubelen. Let ook op het water in de tuin, zet de pompen uit en laat het water uit de waterslang lopen. Geniet van de invallende winter in uw tuin. Uw tuin veranderd maar, wordt er niet minder mooi om.

Laatste berichten

Berichten

Kaarsen

Kaarsen brengen sfeer en meerdere kaarsen bij elkaar brengen nog meer gezelligheid. Als aanvulling op de kleuren van de ruimte

Lees verder »
Boeketten
Berichten

Bloemen

Een bloemetje is altijd leuk om te geven of te krijgen. Bij DekaTuin hebben wij een bloemencel met prachtige boeketten.

Lees verder »