Vandaag open van 09:00 - 18:00
7 dagen per week geopend
Gratis af te halen in onze winkels

Planten beschermen tegen vorst

Tijdens de wintermaanden

Tijdens de wintermaanden kunnen wij vorst verwachten. Dit kan variëren van vorst aan de grond tot harde vorst. Niet alle planten kunnen daar tegen. Belangrijk is deze planten te beschermen. Zo komen ook zij de winter door.

Of een plant daadwerkelijk tegen vorst kan verschilt per soort. Daarnaast is waar de plant groeit een belangrijke factor. Zo zijn er planten in de grond en in pot. Hierin zit een groot verschil. Planten in de grond overleven de vorst vaak eerder. Dit komt omdat de wortels dieper in de grond zitten. Vaak is alleen de bovenste laag van de grond bevroren waardoor het de wortels niet beschadigd. De wortels van planten in pot liggen boven de grond waardoor zij veel eerder in aanraking komen met vorst.

Om uw planten in pot te beschermen kun je de pot het beste isoleren met winternoppenfolie. Dit zijn noppen gevuld met lucht dat zorgt voor die goede isolatie en zelfs beschermd bij extreem koude weersomstandigheden. Breng het noppenfolie aan de binnenkant van de pot aan op het moment dat je de plant in de pot zet. Zorg dan wel dat de folie alleen aan de zijkanten wordt gebruikt en niet op de bodem. Dit in verband met afvoer van het water. Mocht je dit niet gedaan dan kun je de folie ook aan de buitenkant van de pot of kuip gebruiken. De vorst kan op deze manier de wortels niet bereiken.

Laatste berichten

Berichten

Kaarsen

Kaarsen brengen sfeer en meerdere kaarsen bij elkaar brengen nog meer gezelligheid. Als aanvulling op de kleuren van de ruimte

Lees verder »
Boeketten
Berichten

Bloemen

Een bloemetje is altijd leuk om te geven of te krijgen. Bij DekaTuin hebben wij een bloemencel met prachtige boeketten.

Lees verder »