Vandaag open van 12:00 - 17:00
7 dagen per week geopend
Gratis af te halen in onze winkels

Kamerplanten

Kamerplanten woontrends van 2018

Groen in huis

Welke kamerplanten passen bij de woontrends van 2018? Welke planten zijn lucht zuiverend? En hoe zit het met de verzorging? Dat lees je hieronder. Ben je nog opzoek naar een bijpassende binnenpot? In onze nieuwe collectie binnenpotten vind je een ruime keus.

 

Toppers van 2018

Philodendron
Philodendron
Palm
Palm
Monstera
Monstera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bananenplant
Bananenplant
Cactus
Cactus
Varen
Varen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In onze filialen in Haarlem en Heiloo vind je meer soorten kamerplanten. Kamerplanten in minipotjes tot grote luxe kamerplanten. Daarbij hebben we een groot assortiment aan binnenpotten in allerlei maten, kleuren en vormen. Een goede verzorging van kamerplanten is belangrijk. Ook hiervoor hebben we verschillende producten. Lees hieronder meer over verzorging.

 

Verzorging van kamerplanten

De ene plant heeft meer water of zonlicht nodig dan de andere plant. Maar hoe weet je de verhoudingen hiervan? Dit staat op de label of pot van de plant aangegeven. De juiste hoeveelheid is belangrijk voor planten. Als een plant te veel water krijgt verzuipt de plant. Te weinig water kan ervoor zorgen dat de plant uitdroogt. Ben je er niet zeker van dan liever iets te weinig water dan teveel. Zodra je ziet dat de plant gaat hangen kun je de plant wat extra water geven. Wij adviseren altijd een laagje hydrokorrels onderin de pot toe te voegen. Deze zorgen ervoor dat te veel water wordt opgenomen en de plant dit uit zichzelf weer opneemt zodra zij water te kort heeft.

Om de plant in de juiste conditie te houden is juiste grond en juiste voeding belangrijk. Er zijn specifieke soorten grond en voeding, bijvoorbeeld speciaal voor de cactus, orchidee en palm. Een breder inzetbare potgrond en voeding is de kamerplanten potgrond en de kamerplanten voeding.

Kamerplanten bloeien nog mooier wanneer ze regelmatig voeding krijgen. Deze universele voeding van Pokon bevat belangrijke voedingselementen en sporenelementen die de kamer nog mooier doen uitkomen. Zo zijn de planten sterk en gezond! De hoogwaardige kamerplanten potgrond van Pokon is ook universeel bruikbaar voor kamerplanten. Het zorgt ervoor dat de planten minder snel last hebben van droogte. De verschillende zakken grond zijn voorzien van het RHP keurmerk.

Kamerplant Potgrond
Kamerplant Potgrond
Kamerplant Voeding
Kamerplant Voeding
Hydrokorrels
Hydrokorrels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luchtzuiverende planten

Dat planten sfeer in huis geven weten we allemaal, maar planten doen meer dan alleen sfeer geven. Zij geven ook zuurstof. Sommige planten zuiveren zelfs de lucht in huis. Dit is fijn want veel goed geïsoleerde huizen kunnen een drogen lucht veroorzaken. Voldoende ventilatie is daarom belangrijk, maar de luchtzuiverende planten hebben ook een toegevoegde waarde. De luchtzuiverende planten, ook wel Air So Pure planten genoemd, brengen namelijk waterdamp in de lucht. Ook breken zij schadelijke stoffen en onfrisse geuren af. Eigenlijk zoals de werking van een luchtverfrisser alleen dan op een natuurlijke manier.

Nu vraag je je vast af welke planten Air So Pure planten zijn. Dat zijn er een aantal waaronder de plebodium, calathea, spathiphyllum en verschillende soorten palmen, klimop en varens. Ben je benieuwd welke soorten er nog meer lucht zuiverend zijn? Kom dan eens langs in onze winkels in Haarlem of Heiloo.

Laatste berichten

Berichten

Kaarsen

Kaarsen brengen sfeer en meerdere kaarsen bij elkaar brengen nog meer gezelligheid. Als aanvulling op de kleuren van de ruimte

Lees verder »
Boeketten
Berichten

Bloemen

Een bloemetje is altijd leuk om te geven of te krijgen. Bij DekaTuin hebben wij een bloemencel met prachtige boeketten.

Lees verder »