Vandaag open van 09:00 - 18:00
7 dagen per week geopend
Gratis af te halen in onze winkels

Egelhuis

79,95

3 op voorraad

C.J. Wildbird Foods Europe B.V._logo

Beschrijving

Egelhuizen zijn speciaal ontworpen schuilplaatsen voor egels, onze stekelige vrienden die vaak in tuinen rondscharrelen. Deze kleine huisjes bieden een veilige en warme plek voor egels om zich terug te trekken, te nestelen en te overwinteren. Hier zijn de kenmerken en voordelen van een egelhuis:

Kenmerken:

  1. Veilig Onderkomen: Egelhuizen bieden egels een veilige plek om te schuilen tegen roofdieren en extreme weersomstandigheden. Het huisje beschermt egels tegen kou, regen en roofdieren, waardoor ze een betere overlevingskans hebben.
  2. Nestelplaats: Egelhuizen dienen als ideale nestelplaatsen voor zwangere egels en hun jongen. Ze bieden een warme en beschutte omgeving waar egels hun jongen veilig kunnen grootbrengen.
  3. Overwinteringsplek: In de winter zoeken egels een veilige plek om in een diepe winterslaap te gaan. Een egelhuis biedt de perfecte overwinteringsplek, waar de temperatuur stabiel blijft en egels kunnen rusten zonder gestoord te worden.
  4. Natuurlijke Ongediertebestrijding: Egels zijn van nature insecteneters. Door een egelhuis in je tuin te plaatsen, moedig je egels aan om zich daar te vestigen. Ze zullen dan op zoek gaan naar insecten, slakken en andere plaagdieren, waardoor ze een natuurlijke vorm van ongediertebestrijding bieden.
  5. Educatief en Ondersteunend: Egelhuizen kunnen educatieve waarde hebben, vooral voor kinderen, omdat ze de kans bieden om het gedrag van deze fascinerende dieren van dichtbij te observeren. Daarnaast draag je bij aan de bescherming van egels, die in sommige gebieden met uitdagingen zoals verlies van habitat te maken hebben.
  6. Duurzaam en Natuurlijk: Egelhuizen zijn meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en stro, waardoor ze milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Ze passen goed in een natuurlijke tuinomgeving.

Het plaatsen van een egelhuis in je tuin is een vriendelijke en ondersteunende manier om lokale fauna te helpen. Het biedt niet alleen een veilige haven voor egels, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit in je tuin. Door deze schuilplaats te bieden, creëer je een gastvrije omgeving voor deze nuttige en charmante tuinbezoekers.