Vandaag open van 09:00 - 18:00
7 dagen per week geopend
Gratis af te halen in onze winkels

Tuinkalender

Vlindertuin

Vlinders geven je direct een tropisch gevoel. Een absolute must voor het oog. Deze vrolijke en mooie beestjes  kan ook jij in je tuin zien rondvliegen. Wij geven 4 tips voor het vlindervriendelijk maken van de tuin.

  1. Zorg voor nectarplanten, want vlinders zijn gek op nectar!
  2. Voedselplanten, ook wel waardplanten genoemd, voor rupsen zijn onmisbaar. Rupsen zijn vreselijk kieskeurig, ze lusten vaak maar enkele soorten planten.
  3. Zorg dat de planten op een zonnige plek uit de wind staan. Vlinders hebben zon nodig om te kunnen vliegen.
  4. Zorg voor variatie en hoogte in planten. Daar houden vlinders van. Dan kunnen ze ook beter de weg vinden.

 

Nectarrijke planten

Vlinderstruik
De vlinderstruik is een prachtige plant die veel bloemen in verschillende kleuren heeft, zoals paars, roze en wit. Deze plant geeft veel nectar waar vlinders graag op af komen. Door de struik een plekje in de zon te geven verhoog je de kans op vlinder, want zowel de plant als de vlinders zijn gek op zon.

Lavendel
Er zijn wel 25 verschillende soorten lavendel, maar de meest bekende lavendel noemen we lavendel Angustifolia. Naast dat deze heerlijk ruikt en kleur geeft aan je tuin, trekt ook deze plant veel vlinders aan. Een nectarrijke plant! Deze plant heeft niet graag een natte bodem en staat graag in de zon.

Nepeta (kattenkruid)
Nepeta wordt ook wel kattenkruid genoemd. Het is een prachtige kleurrijke borderplant. Deze plant groei op vrijwel elke grondsoort, het liefst niet te nat. Vlinders zijn gek op deze plant vanwege de vele nectar.