Gras(zoden)

Gras(zoden)

Let op! Graszoden kunnen besteld worden vanaf eind maart tot ongeveer halverwege/eind juli. Vóór maandag 11.00 uur besteld is zaterdag ophalen.

Graszoden bestellen kan telefonisch. 
Haarlem 023-5420022
Heiloo 0725320811

Voel je het frisse gras langs je blote voeten al? Het geeft een ontspannen en zomers gevoel. Nog even en we kunnen hier weer van genieten. Gras kan een verrijking van je tuin zijn.

Gras aanleggen kan doormiddel van graszaad of graszoden. Bij gebruik van graszaad zal je wat meer geduld moeten hebben dan bij gebruik van graszoden. Afhankelijk van het weer kun je graszaad gebruiken na de vorst, vanaf mei. Dit kun je gebruiken tot en met augustus. Het voordeel van graszoden is dat je direct een mooi gazon heb. De beste periode om graszoden te leggen is ook afhankelijk van het weer. Ongeveer vanaf april, maar in ieder geval na de vorstperiode en niet in de droge zomerperiode.

Graszoden gaan per rol van 1 m2. Deze heeft een afmeting van plusminus L250 x B40 cm. Je kunt speelgazon of schaduwgazon bestellen. Beide worden geleverd op rollen van 1m2. De rol heeft een standaard breedte van 40 cm en een lengte van 250 cm. Je kunt de graszoden desgewenst zelf op maat snijden.

  • Speelgazon 3.95 per rol
Op dit moment is het alleen mogelijk om speelgazon te bestellen

Graszoden bestellen?
Let op! Graszoden kunnen besteld worden vanaf eind maart tot ongeveer halverwege/eind juli. Dit is afhankelijk van het aantal reserveringen dat wordt gedaan. Mocht je een bestelling plaatsen maar hebben wij te weinig reserveringen ontvangen dan zullen wij contact met je opnemen. Graszoden kunnen alleen op bestelling worden gekocht en afgehaald worden in een van onze filialen. Bezorgen van graszoden doen wij niet. Bestel je vóór woensdag dan kun je de bestelling de eerst volgende zaterdag al ophalen in het desgewenste filiaal. Om de versheid te garanderen attenderen wij je om de graszoden de eerst volgende zaterdag op te halen.

 

Speelgazon
Speelgazon is een mooi gazon dat onderhoudsvriendelijk is. Dit bestaat uit sterke grassoorten die bestand zijn tegen intensief gebruik en heeft een groot herstellingsvermogen. Speelgazon bestaat uit Engels raaigras, veldbeemdgras en roodzwenkgras. Dit grassoort is goed bestand tegen betreding, droogte en kort maaien. Het gras heeft een groot herstellingsvermogen en heeft een minimaal onderhoud nodig.

Schaduwgazon
Heb je een tuin met plaatsen waar weinig zonlicht komt? Dan is schaduwgazon ideaal. Deze graszoden bestaan uit een uniek mengsel. Dit mengsel bestaat uit veldbeemgras, roodzwenkgras en deschampsia. Schaduwgazon is een dichte grasmat dat uiteraard geschikt voor in de schaduw maar groeit zowel goed in de schaduw als in de zon. Het is goed bestand tegen betreding en heeft een hoge sierwaarde.

Na aanleg
Belangrijk is dat je het gras de eerste tijd na aanleg niet laat uitdrogen. Maak het gras regelmatig nat, maar niet drijfnat. Dit voorkomt dat het de wortels gaan rotten. Gebruik van gazonmest is een aanrader. Bijvoorbeeld GazonStart-AZ van ECOstyle. Een 100% organische meststof om de groei van de wortels te stimuleren en de wortels vergroten en beschermen. Het zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen en water. Hiermee wordt de optimale basis gelegd. Bij goed weer kun je het gras al na vier tot vijf weken maaien.

DekaTuin Haarlem 023-5420022 DekaTuin Heiloo072-5320811

36 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

36 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren