Groen in huis

Welke kamerplanten bij de woontrends passen, welke planten luchtzuiverend zijn en over verzorging lees je hieronder. Ben je nog opzoek naar een bijpassende binnenpot? In onze nieuwe collectie binnenpotten vind je een ruime keus. 

 

 

Top 6 kamerplanten

Onderstaande kamerplanten zijn obsolute toppers en passen in iedere woonkamer. In onze filialen in Haarlem en Heiloo vind je meer soorten kamerplanten. Kamerplanten in minipotjes tot grote luxe kamerplanten. Daarbij hebben we een groot assortiment aan binnenpotten in allerlei maten, kleuren en vormen. Een goede verzorging van kamerplanten is belangrijk. Ook hiervoor hebben we verschillende producten. Lees hieronder meer over verzorging.

palm

Monstera

Philodendron


Palm

Monstera

 

bananenplant

varen

Cactus

Bananenplant

Varen

Cactus en vetplanten

 

 

Verzorging van kamerplanten

De ene plant heeft meer water of zonlicht nodig dan de andere plant. Maar hoe weet je de verhoudingen hiervan? Dit staat op de label of pot van de plant aangegeven. De juiste hoeveelheid is belangrijk voor planten. Als een plant te veel water krijgt verzuipt de plant. Te weinig water kan ervoor zorgen dat de plant uitdroogt. Ben je er niet zeker van dan liever iets te weinig water dan teveel. Zodra je ziet dat de plant gaat hangen kun je de plant wat extra water geven. Wij adviseren altijd een laagje hydrokorrels onderin de pot toe te voegen. Deze zorgen ervoor dat te veel water wordt opgenomen en de plant dit uit zichtzelf weer opneemt zodra zij water te kort heeft.

Om de plant in de juiste conditie te houden is juiste grond en juiste voeding belangrijk. Er zijn specifieke soorten grond en voeding, bijvoorbeeld speciaal voor de cactus, orchidee en palm. Een breder inzetbare potgrond en voeding is de kamerplanten potgrond en de kamerplanten voeding.

Kamerplanten bloeien nog mooier wanneer ze regelmatig voeding krijgen. Deze universele voeding van Pokon bevat belangrijke voedingselementen en sporenelementen die de kamer nog mooier doen uitkomen. Zo zijn de planten sterk en gezond! De hoogwaardige kamerplanten potgrond van Pokon is ook universeel bruikbaar voor kamerplanten. Het zorgt ervoor dat de planten minder snel last hebben van droogte. De verschillende zakken grond zijn voorzien van het RHP keurmerk. 

 

Kamerplant potgrond

hydrokorrels

kamerplantvoeding

Kamerplant Potgrond
1000 ml
5.50

BESTEL >

Hydrokorrels
1000 ml
5.50

BESTEL >

Kamerplant voeding
5 liter
4.50

BESTEL >

 

Luchtzuiverende planten

Dat planten sfeer in huis geven weten we allemaal, maar planten doen meer dan alleen sfeer geven. Zij geven ook zuurstof. Sommige planten zuiveren zelfs de lucht in huis. Dit is fijn want veel goed geïsoleerde huizen kunnen een drogen lucht veroorzaken. Voldoende ventilatie is daarom belangrijk, maar de luchtzuiverende planten hebben ook een toegevoegde waarde. De luchtzuiverende planten, ook wel Air So Pure planten genoemd, brengen namelijk waterdamp in de lucht. Ook breken zij schadelijke stoffen en onfrisse geuren af. Eigenlijk zoals de werking van een luchtverfrisser alleen dan op een natuurlijke manier.

Nu vraag je je vast af welke planten Air So Pure planten zijn. Dat zijn er een aantal waaronder de plebodium, calathea, spathiphyllum en verschillende soorten palmen, klimop en varens. Ben je benieuwd welke soorten er nog meer luchtzuiverend zijn? Kom dan eens langs in onze winkels in Haarlem of Heiloo.

 

Giftige kamerplanten 

Wist je dat er ook kamerplanten zijn die giftig voor kinderen en dieren kunnen zijn? Heb je kinderen of huisdieren dan is het goed om te weten welke plant je beter wel en welke plant je beter niet kunt hebben. Want zowel kinderen als huisdieren zijn nieuwsgierig en spelen dan ook graag met die interessante groene blaadjes. Soms stoppen ze het zelfs in hun mond. Uiteindelijk zijn alle kamerplanten giftig als er veel van gegeten wordt, maar er zijn een paar kamerplanten in het bijzonder. Deze zijn ook giftig als het om een kleine hoeveelheid gaat.

We hebben veel voorkomende kamerplanten, welke giftig zijn voor kinderen en dieren, voor je op een rijtje gezet.

-          Croton
-          Anthurium
-          Azalea
-          Dieffenbachia
-          Monstera (gatenplant)
-          Hoya
-          Philodendron
-          Agave
-          Alocasia (diverse soorten)
-          Fatsia japonica (vingerplant)
-          Ficus (diverse soorten)
-          Amaryllis (Hippeastrum)
-          Hortensia (Hydrangea)
-          Sanseveria
-          Spathiphyllum (Lepelplant)
-          Yucca
-          Zamioculcas
-          Klimop
-          Kerstroos en kerstster
-          Sierpeper (Capsicum annuum)
-          Anemoon
-          Chrysant
-          Cyclaam

Wat zijn de symptomen en wat kun je doen?
Natuurlijk zie je niet altijd als je kind of huisdier aan een (giftige) kamerplant zit. Mocht het onverhoopt toch gebeuren dan zal je dit merken aan braken, diarree of buikpijn, gebrek aan eetlust, bleke tong of tandvlees, zwelling in mond of keel of stuiptrekkingen. Heb je het vermoeden dat deze symptomen komen door het in aanraking komen met een giftige plant, neem dan direct contact op met een dieren- of huisarts.

Wacht a.u.b...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Lees meer.